Achtergrond en visie

Als coach, counselor, trainer en therapeut heb ik mij verdiept in thema’s als macht en machteloosheid, kwetsbaarheid en schaamte. Wat is je (groei)kracht, wat is je bijzondere potentie en hoe kun je realiseren wie en wat je bent?

Het is een reis die openheid en verwondering in zich draagt en al eeuwenlang onderzocht, ervaren en onderwezen wordt door spirituele, religieuze en filosofische leiders.

Kom weer in contact met kwaliteiten

In het avontuur dat je bij Stretch your Mind begint staat het op liefdevolle en vriendelijke wijze loslaten van je aangeleerde concepten en ideeën centraal. Ik breng je weer in contact met je kwaliteiten als nieuwsgierigheid, lichtheid, openheid, compassie, humor, verbinding en zingeving, en ook met het niet-weten. Meditatie, als oefening in het hier en nu, is hierbij van groot belang.

Je bent meer dan je hoofd....

In onze hersens worden door je innerlijke ontwikkelingen nieuwe verbindingen aangelegd. Je amygdala, het oer-hersensysteem dat de signalen van gevaar, bedreiging en dus stress naar je bewuste brein zendt gaat minder negatieve prikkels ontvangen van je lichaam, je geest en je ziel. Je bewuste brein kan meer ontspannen!

Expertise

In mijn werk en persoonlijke proces besteed ik voortdurend aandacht aan professionele bijscholing in de vorm van intervisie, coaching en training. Ik ben afgestudeerd in de Unitieve Psychotherapie en ben houder van het Europees Certificaat Psychotherapie, uitgegeven door The European Association for Psychotherapy te Wenen (EAP). zie www.nap-psychotherapie.com

Na mijn opleiding als Unitief Psychotherpapeut (1997) volg ik vanaf 1999 jaarlijks retreats aan de Ridhwan school, oftewel ‘De Diamantbenadering’ (Diamond Approach) van A.H. Almaas, een eigentijds spiritueel pad. De Ridhwan school integreert Westerse psychoanalytische inzichten en Oosterse traditionele methoden zoals het Boeddhisme. Ook word ik geïnspireerd door het werk van Adyashanti, Indari, Krisnamurti, Soefisme, Neil Douglasz-Klotz, Andrew Cohen-EnlightenNext.

  • Beroepsorganisatie voor Psychotherapie en GGZ: www.ngvh.nl
  • NAP Nederlandse Associatie Psychotherapie: www.nap-psychotherapie.nl
  • EABP Europese Associatie Body Psychotherapy: www.EABP.org

 

Site gebouwd door VDL Webdevelopment | Tekst Eva Kelder