Wat is Mindfulness & Meditatie

Mindfulness verwijst naar een term uit het Boeddhisme en betekent open en vriendelijk aanwezig zijn zonder te oordelen, zonder dingen anders te willen maken dan ze zijn. Door van moment tot moment opmerkzaam te zijn, kun je keuzes maken in je leven die in overeenstemming zijn met wat je echt belangrijk vindt.
Universele kwaliteiten zoals liefdevolle vriendelijkheid, moed, geduld, niet weten, open-zijn, nieuwsgierigheid, vertrouwen, niet oordelen, worden verder ontwikkeld en dieper in je aangeraakt.
Je hoofd, je hart, je lichaam en je ziel komen weer in contact en balans met elkaar.

Met aandacht naar inzicht

Minfulness-meditatie brengt je terug in de werkelijkheid. Je leert met beide benen op de grond te staan, in het Hier en Nu. Wanneer stilte in je dagelijks leven snel opgevuld moet worden met de radio, tv of een telefoontje, is het een manier om door te gaan en niet stil te staan bij de wezenlijke dingen voor jezelf. Door voordurend bezig en actief te zijn, zul je uiteindelijk overprikkeld raken. Door echt stil te staan bij jezelf kun je weer contact maken met de meer onbewuste lagen in jezelf en je bewust worden van energie die blokkeert en spanning of onrust veroorzaakt. Werkelijk jezelf zijn en jezelf accepteren zoals je bent, zonder je gevoelens te maskeren is de diepste ontspanning die je kunt bereiken.

Wetenschap en mindfulness

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door mindfulness-meditatie de stresshormonen dalen en de hersenactiviteit terugkeert naar een gezonde balans en rust. Door het volgen van een Mindfulnesstraining zal je merken dat je beter kunt ontspannen, meer levenslust en energie ervaart, meer zelfinzicht krijgt, en beter kunt omgaan met stressvolle gebeurtenissen en piekeren. Ook zal je lichamelijke weerstand verbeteren. Je levenskwaliteit neemt toe: meer rust, meer balans, meer energie. Ook merk je het positieve effect in je relatie met jezelf, je partner, je vrienden, je omgeving.

> Aanmelding en contact

Site gebouwd door VDL Webdevelopment | Tekst Eva Kelder