Masterclasses Heartful & Mindfulness

Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, is niets vergeleken met wat in ons ligt. Citaat:Oliver Wendell Holmes

In de masterclasses ga je op onderzoek uit naar de waarheid van je hart. In de spirituele tradities is het hart de bron van persoonlijke spirituele groei en groei in relatie tot anderen. Je gaat Mindfulness en Heartfulness verbinden door middel van meditatie, contemplatie en inquery oefeningen. Je treedt de innerlijke stilte binnen zodat je de ultieme werkelijkheid van verbinding in elk moment kan ervaren en beschouwen.

Via meditatie, inquiry, tekst en gebed ga je naar binnen en verbind je je met je eigen en universele diepe waarheid.

Knowing the truth is a love affair. Citaat: A.H.Almaas

Voor wie

Als je al langer op weg bent op je spirituele pad en je zoekt en verlangt naar verdieping van essentie en bewustzijn is dit traject iets voor jou.

Een individuele sessie duurt 1,5 uur en biedt ruimte voor persoonlijke vragen en uitwerking van eigen thema's. Dit traject is eventueel bij voldoende belangstelling ook in een klein groepsverband te volgen.

 

Aramese  mystiek

Tijdens de masterclasses ga je met behulp van o.a. oude Aramese mystieke begrippen en gebeden aan het werk. We concentreren ons op thema’s als:

 • Het openen van je hart.
 • Leven vanuit je hart.
 • Basis - vertrouwen.
 • Echte wil en valse wil.
 • Bereidheid tot ontvangen van hier en nu.
 • Liefdevolle verbinding.

Universele bron

De masterclasses Heartfullness zijn geïnspireerd op verschillende spirituele benaderingen:

 • In Zen is het sleutelwoord Mindfulness: Je bent niet je gedachten, het loslaten van gehechtheid en het ego. Meditatie is de werkvorm hierbij.
 • In het Soefisme spreekt men van Heartfulness: De liefde en devotie voor het onbenoembare goddelijke in en buiten ons. Contemplatie en beoefening van een open hart in het dagelijks leven is hierbij de werkvorm.
 • In het Christendom gaat het over de liefde voor God in verbinding met het menselijke op aarde. Contemplatie en beoefening van Heartfulness voor de medemens is hierbij de werkvorm.

Het begrip Mindfulness kan niet zonder het begrip Heartfulness, als concept en als volledige manier van zijn en leven. (non-dualiteit)
 

Van ik- narcisme naar verbondenheid

Je bent altijd in verbinding met de onlosmakelijke eenheid in het universum. Je bent je hier vaak niet van bewust en je ervaart onverbondenheid en soms ook onoverbrugbare verschillen . Echter,  je bent -- of je wilt of niet --  deel van een en dezelfde bron in een en dezelfde wereld, die je met liefde, overgave en moed hebt te betreden. Het is aan een ieder om je, in deze tijd, met je hart en je hoofd, van ik-narcisme naar een wij-oriëntatie te ontwikkelen.
 

Tarieven

Je schrijft je in voor een traject van 5 masterclasses.

 • Kosten: individueel € 475,- , exclusief 21% BTW
 • In klein groepsverband € 275,-  exclusief 21% BTW


> Aanmelding en contact

Site gebouwd door VDL Webdevelopment | Tekst Eva Kelder